PROJEKT: Rekonstrukcija i opremanje prostora javne namjene za dječju igraonicu ''Mrav'' Donji Andrijevci

22. veljače 2019.

Na natječaju: Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ za koju korisnik traži javnu potporu), Podmjera 7.4. »Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«, za projekt pod nazivom "Rekonstrukcija i opremanje prostora javne namjene za dječju igraonicu ''Mrav'' Donji Andrijevci" Udruzi Leptir odobrena su sredstva u iznosu 1.261.852,14 kuna, koja su u potpunosti financirana od strane EU i RH.

Naziv projekta: Rekonstrukcija i opremanje prostora javne namjene za dječju igraonicu ''Mrav'' Donji Andrijevci

Opis projekta:

Ulaganje se odnosi na rekonstrukciju postojeće građevine i opremanje iste za potrebe dječje igraonice u naselju Donji Andrijevci, a kojom će se omogućiti provedba odgojno-obrazovnog programa za rad s predškolskom djecom s područja cijele općine Donji Andrijevci. Rekonstrukcijom i opremanjem igraonice prema propisanom Pravilniku o predškolskim ustanovama, stvoriti će se bolji uvjeti za odgojno-obrazovni rad sa djecom i u potpunosti će biti zadovoljeni svi propisani higijensko-tehnički i prostorno-tehnički uvjeti. Ulaganje za glavni cilj ima poboljšanje lokalnih temeljnih usluga na području Općine, te podizanje kvalitete i standarda organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece navedenog područja. Navedena investicija će pozitivno utjecati na unaprjeđenje sadržaja namijenjenih djeci i životnog standarda korisnika investicije na način da će se riješiti problem nedostatka infrastrukture za provedbu dječje igraonice, odnosno organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u osnovnu školu.

Korisnik: Udruga za cjelovit i skladan razvoj djece – Leptir, Donji Andrijevci

Ukupni iznos projekta: 1.261.852,14 kuna

Iznos potpore iz proračuna EU: 1.072.574,32 kune

Iznos potpore iz proračuna RH:    189.277,82 kune

PROGRAM RURALNOG RAZVOJA 2014. – 2020.

Udio u sufinanciranom dijelu: 85% EU, 15% RH

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja

Tip operacije 7.4.1. »Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«

IGRAONICA ZA DJECU PREDŠKOLSKE DOBI U OPRISAVCIMA

4. studenog 2014.

U ponedjeljak, 3. studenog 2014. održano je svečano otvorenje Igraonice „Pčelica“ u Oprisavcima. Igraonica „Pčelica“ smještena je u zgradi Općine Oprisavci koja je uredila prostor te osigurala nabavu namještaja i didaktičkih sredstava.

Odgojno-obrazovni rad povjeren je Udruzi Leptir iz Donjih Andrijevaca koja već 6. godinu provodi igraonice-radionice s djecom u Donjim Andrijevcima i Velikoj Kopanici. Program otvorenja svojim nastupom uveličala su djeca, članovi Udruge Leptir, koja pohađaju Igraonicu „Mrav“ u Donjim Andrijevcima.

Roditelji i djeca nisu krili oduševljenje prostorom i time što će u svojoj općini imati kvalitetan odgoj i obrazovanje djece od rane dobi.

SVEČANO OTVORANJE IGRAONICE "PČELICA" U OPRISAVCIMA

29. listopada 2014.

Uz financijsku potporu Općine Oprisavci koja je osigurala sredstva za kupovinu sve potrebne opreme i namještaja, te osiguran prostor u zgradi Općine, 3. studenoga 2014. godine svečano je otvorenje Igraonice "Pčelica" koja počinje s radom u organizaciji naše Udruge. Pozivamo sve zainteresirane roditelje predškolske djece da sa djecom dođu na svečano otvorenje u 17:00 sati.

ODRŽANA SVEČANOST ZATVARANJA PROJEKTA „GRADIMO ZAJEDNICE – PRIJATELJE DJECE“

24. listopada 2014.

23. listopada 2014. u prostorijama Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, dislociranog studija u Slavonskom Brodu, održana je svečanost zatvaranja projekta „Gradimo zajednice – prijatelje djece“ Europskog doma

Održana međunarodna konferencija “Izazovi u izgradnji zajednica prijatelja djece”

13. listopada 2014.

Europski dom Slavonski Brod, u partnerstvu s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka, organizirao je međunarodnu konferenciju pod nazivom Izazovi u izgradnji zajednica – prijatelja djece, u hotelu Donat u Zadru, od 10. do 12. listopada 2014.…

Udruga Leptir uz potporu Općine Oprisavci otvara Igraonicu u Oprisavcima

20. rujna 2014.

OBAVIJEST ZA RODITELJE DJECE PREDŠKOLSKE DOBI Na 11. sjednici Općinskog vijeća Općine Oprisavci održanoj 9.9.2014.donesena je Odluka za javnu nabavu za opremanje dječje igraonice u Oprisavcima koja će biti smještena u jednom dijelu potkrovlja zgrade Općine. Odgojno-obrazovni rad s djecom provodit će Udruga Leptir iz Donjih Andrijevaca. Početak rada s djecom planira se za početak studenog 2014.